Kalderáni a jejich stručná historie

27. 05. 2008 14:15:14
V rámci vývoje (který nebyl dokončen a zbylo z něj jen pár fragmentů - mezi jinými i následující text) sfici projektu vznikl i tento text o Kalderánské rase. Zařazení do kategorie experimentů jasně napovídá, že text nelze brát zcela seriózně.

Poprvé se zmínky o této existenci dostaly na Zem okolo roku 2035, tedy již dostatečně dlouho po migraci části populace na Měsíc. Jak informovala Mladá Fronta, poprvé na tuto mimozemskou civilizaci, která mimochodem neodpovídá zažitým představám o Ufu, narazila průzkumná loď euroasijské vesmírné společnosti (EAVS) v 51. sektoru Matheovy soustavy. Střet popisuje slavný český ufolog Přemek jako náhodné setkání s jakýmisy tvory se dvěma páry končetin, podobným ještěrkám. Co se ovšem vymyká všem představám je jejich způsob komunikace, natolik podobný té naší, že se mohli astronauté bez problémů s Kalderány domluvit. Použivají směs ruštiny a angličtiny, v tištěné podobě to vypadá sice strašně, ale s průměrně mluvícím občanem Země, ovladajícím alespoň jednu z řečí, se domluví.
Nyní se tak můžeme dozvědět o jejich existenci, stylu života, záměry do budoucna..
Vůdce Kalderánů, Simon von Gotuset, poskytl historicky první rozhovor pro mimosoustavní noviny. Z toho vyplývá, že se jejich rasa zrodila relativně nedávno, v 20tém století - díky tehdejším pokusům NASA, o kterých se širší veřejnost dozvěděla teprve loni. Při testovacím letu roku 1964 se za dosud ne zcela objasněných informací kosmické plavidlo NASA dostalo mimo Sluneční soustavu. Až nyní se můžeme dozvědět, že tehdy americké plavidlo havarovalo a při nárazu do neznámé planety a všichni kosmonauti zemřeli. Vzhledem k tehdejší politické situaci na Zemi se ovšem tato informace zamlčela. Ale silně siřičitý náklad kyseliny, který byl na lodi z důvodu známeho pouze nejvyšším představitelům NASA, se smíchal s vodou Kalderánského moře na jihu planety. Během cca 15ti let se za silných chemických reakcí vyvinul do té doby zcela neznámy organizmus, jehož nynější podoba nám nyní poskytuje rozhovor. Jak ale říká slavná chemička, žačka legendárního Edy chemika, není vyloučeno, že se Kalderání nacházejí pouze v jakémsi mezičase a jejich tělo se ještě bude vyvíjet.
Kalderánci žijí bohatým kulturním programem, ovšem slovo zábava si musíme v naprosto jiné galaxii představit jinak než u nás, rozhodně se tam nesetkáme s letními karnevaly či zimními plesy tak jako u nás. Velice je zde pozornost věnovaná umění, které má u nás nejblíže k označení abstraktní. V tomto směru je velice rozvinut směr podobný kombinací pozemského divadla s reality show. Nakonec, není vyloučeno, že cestovky časem svou pozornost přemístí z opalování se u Slunce směrem na Kalderánskou planetu a budete si moci udělat názor sami.
A co můžeme čekat do budoucna? Naši "vesmírní sousedé" byli natolik potěšení objevením logicky uvažující rasy mimo jejich planetu, že plánují co nejrychleji navázat s EAVS spolupráci a samozřejmě i návštěvu Země.
Na závěr ovšem bohužel musíme poznamenat, že ne všichni Kalderánci jsou natolik vstřícní. Puvodní obyvatele Jižní země mají nyní obrovské válečné problémy s odlišnou etnickou skupinou obyvající východní čast planety. Ti prošli při malé tragédii v chemickém výzkumném středisku chemickou reakcí častečně zatemňující logické myšlení. Naneštěstí byli tito z rozhodnutí tehdejšího vůdce přemístěni hromadně do zaostalé východní části. Navenek se tito lidé taktéž odlišují. Nezřídka žiji v ghettech, nepracují a vzhledem k nehodě v chemičce jsou již třetí generací černé barvy. Momentálně za pomoci zbraní bojují proti jižní populaci.

Autor: Jiří Opálka | úterý 27.5.2008 14:15 | karma článku: 10.08 | přečteno: 1031x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 12.81 | Přečteno: 120 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 24.05 | Přečteno: 513 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.43 | Přečteno: 189 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.10 | Přečteno: 289 | Diskuse
Počet článků 17 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 684

zaměstnanec, řidič z povolání, lyžař, cynik, ... (doplňe si sami podle mých textů)

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...